Spouwmuurisolatie prijs

Spouwmuurisolatie bestaat in alle soorten en maten. De spouwmuurisolatie prijs varieert naargelang het type isolatiemateriaal. Toch zijn de verschillen eerder klein. Hoe dat komt lees je in dit artikel.

Wil je liever direct prijzen op maat? Stel je vraag via onze offertepagina.

👷‍♂ Wil je een prijs voor  spouwmuurisolatie op maat? 👷‍♂

Vergeet niet je gratis prijsoffertes op maat aan te vragen om de verschillende isolatiespecialisten in je regio te vergelijken. Zo bespaar je tot wel 30 %.

👉 Gratis offertes ontvangen

Spouwmuurisolatie prijs

Isolatiemateriaal Richtprijs per m2 Isolatiewaarde
PUR-schuim € 25 à € 30 0.022 – 0.032 W/mK
Glaswol € 15 à € 20 0.030 – 0.050 W/mK
EPS-parels € 20 à € 25 0.030 – 0.040 W/mK

Ontvang je prijs op maat

Meestal schommelt de prijs tussen de 18 en 30 euro/m² (excl. btw). Voor spouwmuurisolatie met PUR-schuim betaal je bij veel leveranciers tussen 22 en 26 euro/m². Over het algemeen ligt de prijs voor vlokken of parels net iets lager.

De totaalprijs voor spouwmuurisolatie verschilt uiteraard van woning tot woning, afhankelijk van de oppervlakte die opgevuld moet worden en de dikte van de spouwen. Daarnaast moet je gevel in goede staat verkeren. Eventuele barsten en scheuren in het voegwerk worden door de aannemer eerst gedicht.

Ook als bepaalde delen van je gevel niet bereikbaar zijn met een ladder of een steiger, zal je meer betalen. Aangezien je vakman dan een hoogtewerker moet huren.

Premie spouwmuurisolatie

Een groot deel van de kosten kan je terugkrijgen via de spouwmuurisolatie premie. Van je netbeheerder krijg je een subsidie van 5 euro per m². Als je woning ouder is dan 25 jaar kan je in sommige gevallen de Vlaamse Verbeteringspremie aanvragen voor spouwmuurisolatie.

Spouwmuurisolatie prijs per materiaal

Schuimvullingen, vlokken, parels en korrels. De keuze aan isolatiematerialen voor spouwmuren zijn groot. Al die materialen hebben specifieke eigenschappen.

prijs spouwmuurisolatie

Schuimvulling

  • PUR: vloeibaar mengsel dat na injectie in schuim verandert. Dit materiaal heeft een erg hoge isolatiewaarde en weert het vocht goed. Bovendien sluit het nauw aan en scoort het op die manier hoog voor kierafdichting. PUR heeft dus een goede prijs-kwaliteitverhouding.
  • UF-schuim: wordt niet vaak gebruikt voor na-isolatie, omdat het van mindere kwaliteit is.

Vlokken

  • Glaswol: isoleert goed, is brandveilig en vrij goedkoop.
  • Steenwol: isoleert wat minder goed dan glaswol, maar biedt een betere geluidsisolatie.

Parels en korrels

Minder geluidswerend en brandveilig dan vlokkenvulling. Bovendien sluiten ze minder goed aan elkaar dan bijvoorbeeld PUR, waardoor ze kieren minder goed afsluiten. Het grote voordeel is wel dat ze ook in smalle of vervuilde spouwmuren geïnjecteerd kunnen worden.

Advies nodig of prijzen vergelijken? Stel hier je vragen

Spouwmuurisolatie terugverdientijd

Dit is al eerder terug gekomen toen we de kosten van de investering bespraken. Er zijn verschillende isolerende maatregelen mogelijk in een spouwmuur. Tijdens een verbouwing of de initiële bouw kan men glaswol of gespoten PUR aanbrengen.

De eerder besproken EPS-korrels worden voornamelijk gebruikt bij al bestaande woningen met spouwmuren. Iedere maatregel heeft zijn eigen kostenplaatje, en daarbij speelt de grootte van de woning ook nog een rol. Om ruim te berekenen is het verstandig om de iets duurdere investering te nemen, de EPS-korrels.

De hoge prijs bij de lokale vakman komt voornamelijk door de arbeidskosten. Bij een grote vrijstaande woning is deze investering binnen 4 á 5 jaar terug verdiend door de besparing op de stookkosten.

Glaswol is een goedkopere energiebesparende maatregel, maar hier gaat meer arbeidstijd in zitten en is minder effectief dan de EPS-parels, waardoor de stookkosten ook minder drastisch dalen. Daarom rekent men gemiddeld op een terugverdientijd van 4 á 5 jaar.

Waarom spouwmuurisolatie kiezen?

Laten we eerst eens kijken wat nu precies een spouwmuur is. De muur bestaat uit twee delen, een binnenmuur en een buitenmuur. De open ruimte tussen deze twee muren wordt ook wel de spouw genoemd. Het voorkomst vocht doorslag van buiten naar binnen en heeft gedeeltelijk ook een isolerende functie.

Deze isolerende functie werkt helaas maar minimaal, vandaar dat men tegenwoordig deze open ruimte wilt opvullen om de kou buiten te laten en meer warmte binnen.

Kort gezegd, het besparen in stookkosten. De spouwmuurisolatie prijs is daarom erg aantrekkelijk en is daarbij niet al te prijzig. Daarom gaan we eens kijken waarom we voor een spouwmuurisolatie moeten kiezen.

Wat is de prijs van spouwmuurisolatie?

Binnen 1 dag geregeld

De EPS-parels is de vlotte manier om je muur te isoleren. In de buitenmuur worden gemaakt gemaakt waardoor de EPS-parels ingespoten worden. Nadat de muur gevuld en volledig geïsoleerd is, worden deze gaten weer netjes weg gewerkt. Er is niks van te zien, behalve de besparing op je eindrekening!

Minder geluidsoverlast

De isolatie die verwerkt wordt in de muur draagt bij aan geluidsvermindering

Je huiswaarde stijgt

Doordat je woning beter geïsoleerd is, ontvangt het een gunstiger energielabel. Dit werkt weer positief op de waarde van je woning in geval van verkoop.

Spouwmuurisolatie prijzen vergelijken loont

Vraag altijd meerdere prijsoffertes! Als je overweegt je spouwmuren te isoleren, vraag dan altijd bij meerdere aannemers een offerte. Vergelijk ze goed met elkaar en kijk zeker of de buitenmuren vooraf aan een inspectie worden onderworpen.

Het zijn deze en andere kleine verschillen die in de toekomst een verschil maken. Als je offertes vergelijkt, bespaar je makkelijk tot 30 %!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vergelijk tot 5 isolatiespecialisten
1*. Hoeveel muuroppervlakte wil je (na-)isoleren?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.