Prijzen

Isolatiepremie voor spouwmuurisolatie via de netbeheerder

spouwmuurisolatie premie 2018

Via uw netbeheerder krijgt u een isolatiepremie van uw bestaande spouwmuren. Wie uw netbeheerder is hangt af van in welke gemeente uw woning zich bevindt.

Hoeveel bedraagt de isolatiepremie?

U krijgt een premie van 6 euro per m². De aanvraag voor de isolatiepremie doet u best online bij uw netbeheerder, zo wordt uw dossier sneller verwerkt en wordt de premie sneller uitbetaald.

Wat zijn de voorwaarden van de isolatiepremie:

De isolatiepremie voor spouwmuurisolatie krijgt u enkel onder volgende voorwaarden uitbetaald:

  • De spouw is minstens 50 mm
  • De lambdawaarde van het isolatiemateriaal mag hoogstens 0,065 w/m².K bedragen.
  • Enkel voor muren van een direct of indirect verwarmde ruimte
  • De volledige spouwbreedte wordt opgevuld
  • De werken moeten gebeuren door een erkende aannemer (vraag hier gratis offertes van erkende aannemers voor spouwmuurisolatie)

Uw isolatiepremie aanvragen

De netbeheerders zijn volledig verantwoordelijk voor de uitbetaling van de isolatiepremie. Eandis is de grootste netbeheerder maar er zijn ook kleinere netbeheerders. Wie uw netbeheerder is hangt volledig af van de locatie van uw woning.

Andere mogelijke premies

Naast de isolatiepremie komt u mogelijk ook in aanmerking voor de Verbeterings- en aanpassingspremie van de Vlaamse overheid. Deze premie is bedoeld om huizen op te knappen en te verbeteren. Spouwmuurisolatie valt daar ook onder. Bekijk hier of u in aanmerking komt voor de Verbeterings- en aanpassingspremie van de Vlaamse overheid.

Dankzij de isolatiepremie is een investering in spouwmuurisolatie natuurlijk de moeite waard. Vooral omdat u met spouwmuurisolatie makkelijk 30% bespaart op uw energiefactuur. Bovendien zijn is het isoleren van spouwmuren een relatief kleine ingreep (klaar in enkele dagen) die niets verandert aan het uitzicht van uw woning.

Geniet nu van de isolatiepremie

Vergelijk nu offertes voor spouwmuurisolatie.

Geplaatst in:


Tags: