Logo Bobex
RENOVATIEWERKEN?
ONTDEK AL ONZE GIDSEN »

Hoeveel kost het om uw spouwmuren te isoleren?

 
kostprijs spouwmuurisolatie
Spouwmuurisolatie bestaat in alle mogelijke soorten en maten. Je zou dan ook denken dat de prijs van die verschillende materialen erg varieert. Niets is minder waar.
Schuimvullingen, vlokken, parels en korrels: de keuze aan isolatiematerialen voor uw spouwmuren is groot. Al die materialen hebben specifieke eigenschappen:

  • Schuimvulling

– PUR: vloeibaar mengsel dat na injectie in schuim verandert. Dit materiaal heeft een erg hoge isolatiewaarde en weert het vocht goed. Bovendien sluit het nauw aan en scoort het op die manier hoog voor kierafdichting. PUR heeft dus een goede prijs-kwaliteitverhouding.
– UF-schuim: wordt niet vaak gebruikt voor na-isolatie, omdat het van mindere kwaliteit is.

  • Vlokken

– Glaswol: isoleert goed, is brandveilig en vrij goedkoop.
Steenwol: isoleert wat minder goed dan glaswol, maar biedt een betere geluidsisolatie.

  • Parels en korrels (PS-parels, perlietkorrels, geëxpandeerde glaskorrels,…)

Minder geluidswerend en brandveilig dan vlokkenvulling. Bovendien sluiten ze minder goed aan elkaar dan bijvoorbeeld PUR, waardoor ze kieren minder goed afsluiten. Het grote voordeel is wel dat ze ook in smalle of vervuilde spouwmuren geïnjecteerd kunnen worden.

Kostprijs spouwmuurisolatie

Hoeveel betaalt u dan gemiddeld voor spouwmuurisolatie? Meestal schommelt de prijs tussen de 18 en 30 euro/m² (excl. btw). Voor spouwmuurisolatie met PUR-schuim betaalt u bij veel leveranciers tussen 22 en 26 euro/m². Over het algemeen ligt de prijs voor vlokken of parels net iets lager.

De totaalprijs voor de spouwmuurisolatie verschilt uiteraard van woning tot woning, afhankelijk van de oppervlakte die opgevuld moet worden, en de dikte van de spouwen. Daarnaast moet uw gevel in goede staat verkeren. Eventuele barsten en scheuren in het voegwerk worden door de aannemer eerst gedicht.

Ook als bepaalde delen van uw gevel niet bereikbaar zijn met een ladder of een steiger, zult u meer betalen. De spouwmuurisolatie firma moet dan immers een hoogtewerker huren.

Premies spouwmuurisolatie

Een groot deel van de kosten voor spouwmuurisolatie kunt u terugkrijgen via premies. Van uw netbeheerder krijgt u een subsidie van 6 euro per m².

Als uw woning ouder is dan 25 jaar, dan kunt u in sommige gevallen, de Vlaamse Verbeteringspremie aanvragen voor uw spouwmuurisolatie. Laat u zowel spouwmuurisolatie als nieuwe ramen in hoogrendementsglas plaatsen, dan kunt u genieten van de Vlaamse Combinatiepremie.

Wil u ook weten hoeveel spouwmuurisolatie voor uw woning kost?

Vraag dan gratis offertes van isolatiespecialisten uit uw buurt

Spouwmuurisolatie: prijs, subsidies en terugverdientijd   Steeds meer mensen investeren in spouwmuurisolatie. Het is dan ook een erg rendabele investering. Maar hoe zit het precies met de prijs, de terugverdientijd en de subsidies? Kostprijs van spouwmuurisolatie De gemiddelde kostprijs voor de na-isolatie van de spouwmuur bedraagt 20 à 23 euro per geïsoleerde m², inclusief BTW….

Verder lezen