Logo Bobex
RENOVATIEWERKEN?
ONTDEK AL ONZE GIDSEN »

Spouwmuurisolatie: prijs, subsidies en terugverdientijd

 
Spouwmuurisolatie prijs
Steeds meer mensen investeren in spouwmuurisolatie. Het is dan ook een erg rendabele investering. Maar hoe zit het precies met de prijs, de terugverdientijd en de subsidies?

Kostprijs van spouwmuurisolatie

De gemiddelde kostprijs voor de na-isolatie van de spouwmuur bedraagt 20 à 23 euro per geïsoleerde m², inclusief BTW. Op amper 3 tot 5 jaar verdient u de investering voor spouwmuurisolatie terug omdat uw energiefactuur daalt, maar ook dankzij subsidies.

Subsidies

In 2014 kunt u per geïsoleerde m² een premie krijgen van 6 euro. Sinds dit jaar is er bovendien geen maximum meer.

Om in aanmerking te komen voor subsidies voor spouwmuurisolatie dient u te voldoen aan een aantal voorwaarden zoals:

  • Uw woning bevindt zich in het Vlaams gewest en werd vóór 1 januari 2006 aangesloten op het elektriciteitsnet van de netbeheerder.
  • De werken moeten uitgevoerd worden door een aannemer die conform de eisen van de Technische Specificatie STS 71.1 werkt.
  • De spouw is minstens 5 cm breed en is volledig opgevuld met isolatiemateriaal.

Het aanvraagformulier moet ten laatste 12 maanden na de factuurdatum bij de netbeheerder terechtkomen.

Verlaag uw energiefactuur

Spouwmuurisolatie is de meest rendabele vorm van isolatie. Uw woning blijft namelijk fris in de zomer en isoleert de warmte in te winter. Hierdoor kunt u tot 30% besparen op uw energiefactuur.

Wilt u meer info over jouw prijs voor spouwmuurisolatie?

Ontvang gratis offertes voor spouwmuurisolatie

Hoeveel kost het om uw spouwmuren te isoleren?   Spouwmuurisolatie bestaat in alle mogelijke soorten en maten. Je zou dan ook denken dat de prijs van die verschillende materialen erg varieert. Niets is minder waar. Schuimvullingen, vlokken, parels en korrels: de keuze aan isolatiematerialen voor uw spouwmuren is groot. Al die materialen hebben specifieke eigenschappen:…

Verder lezen