Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie populairder dan ooit

spouwmuurisolatie premies 2018

Al van 7000 bestaande woningen werden dit jaar (januari-april) de spouwmuren nageïsoleerd. In dezelfde periode vorig jaar lag dat aantal 60% lager.

Het na-isoleren van de spouwmuur is de laatste maanden aan een wel erg sterke opmars bezig. Elke werkdag wordt er bij gemiddeld 80 bestaande woningen spouwmuurisolatie geplaatst, dat zijn er 1.750 per maand. Momenteel zijn er in Vlaanderen nog 600.000 huizen zonder geïsoleerde muren, maar als deze snelheid wordt aangehouden, zullen er tegen eind 2014 tussen de 20.000 en de 25.000 woningen voorzien zijn van spouwmuurisolatie.

Deze snelle stijging is te danken aan drie factoren:

  • Invoering kwaliteitssysteem: sinds 2012 moet een aannemer verklaren dat hij conform de eisen van de toepasselijke Technische Specificatie werkt. Deze verklaring is nodig voor de consument om in aanmerking te kunnen komen voor een premie.
  • Enkele honderden nieuwe vakmannen werden opgeleid om de werken uit te voeren.
  • Door de zachte winter dit jaar moesten de werken zelden opgeschort worden.

Voordelen spouwmuurisolatie

De populariteit van spouwmuurisolatie komt natuurlijk niet uit de lucht gevallen. Het isoleren van spouwmuren levert namelijk heel wat voordelen op die steeds meer consumenten over de streep trekken. Het belangrijkste voordeel is wellicht de energiebesparing tot 30% en dus een veel lagere energiefactuur. Verder zorgt spouwmuurisolatie voor een hoger thermisch en akoestisch comfort en een waardeverhoging van de woning. Ten slotte worden er, onder een aantal voorwaarden, premies gegeven voor wie spouwmuurisolatie laat plaatsen. Sinds 2014 is er geen maximumbedrag meer.

Ontdek zelf de voordelen van spouwmuurisolatie

Vraag via bovenstaand formulier gratis en vrijblijvend offertes aan.

Geplaatst in:


Tags: