Logo Bobex
RENOVATIEWERKEN?
ONTDEK AL ONZE GIDSEN »

Al van 7000 bestaande woningen werden dit jaar (januari-april) de spouwmuren nageïsoleerd. In dezelfde periode vorig jaar lag dat aantal 60% lager.

Het na-isoleren van de spouwmuur is de laatste maanden aan een wel erg sterke opmars bezig. Elke werkdag wordt er bij gemiddeld 80 bestaande woningen spouwmuurisolatie geplaatst, dat zijn er 1.750 per maand. Momenteel zijn er in Vlaanderen nog 600.000 huizen zonder geïsoleerde muren, maar als deze snelheid wordt aangehouden, zullen er tegen eind 2014 tussen de 20.000 en de 25.000 woningen voorzien zijn van spouwmuurisolatie.

Deze snelle stijging is te danken aan drie factoren:

  • Invoering kwaliteitssysteem: sinds 2012 moet een aannemer verklaren dat hij conform de eisen van de toepasselijke Technische Specificatie werkt. Deze verklaring is nodig voor de consument om in aanmerking te kunnen komen voor een premie.
  • Enkele honderden nieuwe vakmannen werden opgeleid om de werken uit te voeren.
  • Door de zachte winter dit jaar moesten de werken zelden opgeschort worden.

Voordelen spouwmuurisolatie

De populariteit van spouwmuurisolatie komt natuurlijk niet uit de lucht gevallen. Het isoleren van spouwmuren levert namelijk heel wat voordelen op die steeds meer consumenten over de streep trekken. Het belangrijkste voordeel is wellicht de energiebesparing tot 30% en dus een veel lagere energiefactuur. Verder zorgt spouwmuurisolatie voor een hoger thermisch en akoestisch comfort en een waardeverhoging van de woning. Ten slotte worden er, onder een aantal voorwaarden, premies gegeven voor wie spouwmuurisolatie laat plaatsen. Sinds 2014 is er geen maximumbedrag meer.

Ontdek zelf de voordelen van spouwmuurisolatie

Vraag via bovenstaand formulier gratis en vrijblijvend offertes aan.

Spouwmuurisolatie: 3 mythes ontkracht   Spouwmuurisolatie biedt alleen maar voordelen. Toch doen soms allerlei vreemde verzinsels de ronde. Zo zou de isolatie vochtproblemen in de hand werken. Wij springen in de bres en ontkrachten 3 van de meest hardnekkige spouwmuurisolatie mythes. 1. Mythe 1: Spouwmuurisolatie kan leiden tot vochtproblemen 2. Mythe 2: De lucht in…

Verder lezen

Ons land is de vijfde grootste slokop van natuurlijke rijkdommen ter wereld. Dat blijkt uit het Living Planet Report dat het WWF onlangs publiceerde. Alleen Koeweit, Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten en Denemarken hebben een nóg grotere ecologische voetafdruk. Maar er is hoop: door uw woning goed te isoleren, helpt u ons leefmilieu (én uw…

Verder lezen

Spouwmuurisolatie is de populairste en voordeligste vorm van isolatie. Maar wie informatie raadpleegt, wordt vaak gebombardeerd met allerhande isolatietermen. In dit artikel wordt de belangrijkste terminologie uitgelegd zodat u weer helemaal mee bent en een weloverwogen keuze kunt maken inzake spouwmuurisolatie.

Verder lezen

Oude huizen zijn vaak erg vochtig en moeilijk te verwarmen omdat ze slecht geïsoleerd zijn. Gelukkig werd er een eenvoudige manier bedacht om het wooncomfort te verhogen en het energieverbruik te verlagen: spouwmuurisolatie.

Verder lezen