Welke subsidies en premies spouwmuurisolatie

Er zijn verschillende subsidies waarvoor u in aanmerking kan komen indien u kiest voor spouwmuurisolatie. De spouwmuurisolatie premie via de netbeheerder krijgt u voor het geheel project en krijgt u in bijna elke situatie. Afhankelijk van de kostprijs en uw inkomen komt u ook in aanmerking voor de verbeterings- en aanpassingspremie van de Vlaamse overheid en wie kiest voor een combinatie met raamvervanging krijgt daar nog eens een combinatiepremie voor spouwmuurisolatie en hoogrendementsglas bij.

Mogelijke spouwmuurisolatie premies

  • Isolatiepremie via de netbeheerder (hier komt u bijna sowieso voor in aanmerking)
  • Vlaamse Verbeteringspremie (op voorwaarde dat u minimum 3.000 euro uitgeeft aan de werken, uw woning 25 jaar oud is én afhankelijk van uw inkomen Indien u met de isolatie prijs niet aan dit bedrag komt kan u overwegen extra gevelwerken uit te voeren.)
  • Combinatiepremie voor spouwmuurisolatie en hoogrendementsglas (verhoging van de premie op het hoogrendementsglas indien u beide werken combineert)

Afhankelijk van uw project komt u in aanmerking voor één of meerdere Spouwmuurisolatie premies. We geven hier een aantal fictieve voorbeelden. Hiermee kan u kiezen hoe breed u uw project ziet:

Voorbeelden Premie spouwmuurisolatie 2014

Situatie:
Spouwmuurisolatie voor muren van 60m² (woning van 26 jaar oud)

Premie Bedrag
Spouwmuurisolatie premie via netbeheerder € 360,00
Vlaamse Verbeteringspremie € 1.500,00
Totale spouwmuurisolatie premie € 1.860,00

Situatie:
Spouwmuurisolatie voor een woning van 26 jaar oud met een spoumwuur van 60 vierkante meter en tien ramen die vernieuwd worden

Premie Bedrag
Spouwmuurisolatie premie via netbeheerder € 360,00
Vlaamse Verbeteringspremie € 1.500,00
Vlaamse Verbeteringspremie voor hoogrendementsglas € 1.250,00
Totale spouwmuurisolatie premie € 4.010,00

Wil u ook genieten van al deze premies?

Vraag hier gratis offertes aan.