Logo Bobex
RENOVATIEWERKEN?
ONTDEK AL ONZE GIDSEN »

Oude huizen zijn vaak erg vochtig en moeilijk te verwarmen omdat ze slecht geïsoleerd zijn. Gelukkig werd er een eenvoudige manier bedacht om het wooncomfort te verhogen en het energieverbruik te verlagen: spouwmuurisolatie.

Ontstaan spouwmuren

Huizen werden vroeger gebouwd met slechts een enkele rij stenen. Er was dus geen sprake van buiten- en binnenmuren. Hierdoor waren deze woningen heel erg vochtig, wat een negatieve impact had op de gezondheid van de bewoners. Vanaf 1920 begon men de eerste woningen te bouwen met gedeeltelijke spouwmuren en in de jaren zestig maakte de Belgische overheid spouwmuren verplicht bij het bouwen van nieuwe huizen. Dankzij deze maatregel waren huizen veel minder vochtig, maar er ging wel veel warmte verloren via de muren.

Ontstaan spouwmuurisolatie

Door de oliecrisis in 1973 werd het warmteverlies een probleem en werd de aandacht gericht op energiebesparing. Nieuwe woningen ging men vanaf nu gedeeltelijk isoleren in de spouwmuur. Voor woningen die tussen 1920 en 1980 gebouwd werden, bedacht men een andere oplossing: het na-isoleren van de spouwmuur.

Werking en voordelen spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is relatief eenvoudig. Via openingen die in de buitenmuur geboord worden, wordt het isolatiemateriaal in de spouw gebracht. Er zijn verschillende materialen die hiervoor gebruikt kunnen worden zoals PUR schuim, steenwol, glaswol en polystyreenkorrels. De werken voor spouwmuurisolatie worden het best uitgevoerd door een aannemer die volgens de normen van de Technische Specificatie werkt. Dit biedt u een kwaliteitsgarantie en ook de mogelijkheid om een premie te krijgen.

Spouwmuurisolatie heeft de afgelopen jaren een enorme evolutie meegemaakt en is populairder dan ooit. Het biedt dan ook erg belangrijke voordelen zoals meer wooncomfort en energiebesparing. Dankzij de besparing en de premies, verdient u de investering in enkele jaren al terug.

Ontdek ook het comfort van spouwmuurisolatie

Vraag via bovenstaand formulier gratis en vrijblijvend offertes aan.

Spouwmuurisolatie: 3 mythes ontkracht   Spouwmuurisolatie biedt alleen maar voordelen. Toch doen soms allerlei vreemde verzinsels de ronde. Zo zou de isolatie vochtproblemen in de hand werken. Wij springen in de bres en ontkrachten 3 van de meest hardnekkige spouwmuurisolatie mythes. 1. Mythe 1: Spouwmuurisolatie kan leiden tot vochtproblemen 2. Mythe 2: De lucht in…

Verder lezen

Ons land is de vijfde grootste slokop van natuurlijke rijkdommen ter wereld. Dat blijkt uit het Living Planet Report dat het WWF onlangs publiceerde. Alleen Koeweit, Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten en Denemarken hebben een nóg grotere ecologische voetafdruk. Maar er is hoop: door uw woning goed te isoleren, helpt u ons leefmilieu (én uw…

Verder lezen

Spouwmuurisolatie is de populairste en voordeligste vorm van isolatie. Maar wie informatie raadpleegt, wordt vaak gebombardeerd met allerhande isolatietermen. In dit artikel wordt de belangrijkste terminologie uitgelegd zodat u weer helemaal mee bent en een weloverwogen keuze kunt maken inzake spouwmuurisolatie.

Verder lezen

Al van 7000 bestaande woningen werden dit jaar (januari-april) de spouwmuren nageïsoleerd. In dezelfde periode vorig jaar lag dat aantal 60% lager.

Verder lezen