Offerte spouwmuurisolatie: waarom vergelijken?

Op zoek naar info, advies en prijzen over spouwmuurisolatie? Het loont om een offerte spouwmuurisolatie van een vakman te vergelijken met andere leveranciers of specialisten. Waarom? Op deze vraag krijg je een antwoord in dit artikel.

Vergelijk tot 5 gratis offertes

Offerte spouwmuurisolatie vergelijken

Offerte spouwmuurisolatie: waarom vergelijken?

Een van de beste maatregelen die je kan nemen om je woning energiezuiniger te maken is alvast door de spouwmuren te isoleren. Spouwmuurisolatie is vooral van toepassing voor oudere woningen waar de spouwmuur vaak nog niet is geïsoleerd.

Wanneer je spouwmuurisolatie laat uitvoeren door een professionele isolatiespecialist, dan weet je zeker dat je het goed wordt aangebracht en dat je optimaal van de voordelen van spouwmuurisolatie kunt profiteren. Door een offerte voor spouwmuurisolatie op te vragen kun je kiezen uit diverse specialisten.

Offertes voor spouwmuurisolatie aanvragen is erg belangrijk. Spouwmuurisolatie is een klus dat goed moet gebeuren, zodat je je investering binnen enkele jaren hebt terugverdiend en dat je daarna nog volop van energiebesparing kunt genieten. De expert kan je het beste van advies voorzien en weet waar de spouwmuur aan moet voldoen.

Op basis van een analyse van de spouwmuur zal de expert kunnen bepalen welk soort isolatiemateriaal het meest geschikt is voor jouw woning en hoe dit het beste aangepakt kan worden. Hiervoor is enige expertise vereist en de isolatiespecialist is de aangewezen persoon om dit uit te voeren.

Bij het aanvragen van een offerte spouwmuurisolatie kun je kiezen uit verschillende specialisten, op basis van prijs en aangeboden diensten. Want uiteraard geldt: hoe goedkoper, des te eerder is je investering terugverdiend.

Waarom spouwmuur isoleren?

In nieuwbouwwoningen is het na-isoleren van de spouwmuur al heel standaard. In de regel mag je er vanuit gaan dat woningen vanaf de jaren 80 een geïsoleerde spouwmuur hebben. Woon je in een oudere woning, dan is de kans groot dat je nog van doen hebt met een niet geïsoleerde spouwmuur?

Je kunt de spouwmuur dan achteraf laten na isoleren. Dit levert je erg veel voordelen op.

  • Je zult na de spouwmuurisolatie direct merken dat je woning een veel aangenamer binnenklimaat heeft. Warmte blijft in de woning en kan niet meer naar buiten. In de zomer geniet je mede door spouwmuurisolatie van een aangenaam koele woning. Doordat de warmte behouden blijft, hoef je ook minder vaak je verwarming hoger te zetten.
  • Hierdoor bespaar je jaarlijks behoorlijk op de energierekening. Je woning krijgt ook een betere energielabel. Dit zal de waarde van je woning ten goede komen.
  • Naast een goede thermische isolatie, zorgt spouwmuurisolatie ook voor een akoestische isolatie.
  • Woon je aan een drukke weg, dan profiteer je dus ook van minder geluidsoverlast in je woning. Verder zal spouwmuurisolatie niet zichtbaar zijn. Het aanzicht van je woning blijft behouden en de isolatie neemt geen extra ruimte in.

Offerte spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie prijs

De prijs voor spouwmuurisolatie is afhankelijk van diverse factoren. Dit is onder andere de afmeting van de spouw en de staat van de spouw.

Bepaalde isolatiematerialen vergen een bepaalde afmeting en wanneer een spouw erg vervuild is, is het isoleren al minder geschikt. Uiteraard zal ook het oppervlakte van de spouwmuur een factor zijn bij het bepalen van de prijs. In een appartement is het oppervlak veel kleiner dan wanneer je in een vrijstaande woning woont.

De keuze van het soort isolatiemateriaal is ook een belangrijke factor in de prijs. Tenslotte zal de grootste kostenpost de arbeidskosten van de specialist zijn. Daarom is het van belang om een offerte voor spouwmuurisolatie aan te vragen. Gemiddeld genomen moet je rekening houden met een prijs van tussen de € 20,- en € 30,- per m².

Ontvang je prijs op maat

Besparing spouwmuurisolatie

Het is mogelijk een gedeelte van je investering in spouwmuurisolatie terug te verdienen.  Daarmee bespaar je toch al snel 20% op de kostprijs en heb je je investering eerder terugverdiend.

Wens je je spouwmuren te isoleren? Dan raden we je aan offertes te vergelijken van verschillende isolatiespecialisten. Vul onderstaand formulier in en we contacteren jou binnen de 48u terug.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vergelijk tot 5 isolatiespecialisten
1*. Hoeveel muuroppervlakte wil je (na-)isoleren?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.