PUR-spouwmuurisolatie: voordelen, nadelen en prijzen

PUR staat voor polyurethaan en is een isolatieschuim. Het is een veelgebruikt isolatiemateriaal en dus ook ideaal voor het isoleren en na-isoleren van spouwmuren in woningen. In dit artikel zoomen we dieper in op de voordelen en nadelen van PUR-spouwmuurisolatie. Daarnaast krijg je ook richtprijzen.

Hoe PUR-spouwmuurisolatie aanbrengen?

PUR-schuim kan eenvoudig in de spouw gespoten worden via gaatjes die in de buitenmuur geboord worden. De PUR verkeert in vloeibare toestand en verandert in schuim door het blaasmiddel. Eens het zich in de spouw bevindt, zet het uit en wordt het hard. Zo worden alle hoeken goed opgevuld. Vervolgens worden de gaatjes in de buitenmuur weer opgevuld en opgevoegd. Op 1 à 2 dagen is de spouwmuurisolatie voltooid.

➡️ Isoleer je spouwmuur met PUR

Voordelen

  • Het belangrijkste voordeel van PUR-schuim is de uitmuntende isolatiewaarde. PUR heeft namelijk een HR++label en een lage lambdawaarde van 0,026W/mK, wat aantoont dat het erg weinig warmte doorlaat en dus goed isoleert.
  • Omdat PUR-schuim uitzet wanneer het wordt aangebracht, vult het alle kieren en spleten. Op die manier ontstaan er geen koudebruggen.
  • PUR-isolatie is een erg duurzaam materiaal dat niet afbrokkelt, uitzakt of krimpt. Bovendien is het ook vochtbestendig.
  • Ten slotte heeft PUR een goede prijs-kwaliteitverhouding. De prijs van PUR ligt volgens verbouw-prijzen tussen de €16 en de €24 per m²

Nadelen

  • Wanneer de PUR-schuim wordt aangebracht, komt er een onaangename en prikkelende geur vrij. Gelukkig verdwijnt die geur relatief snel.
  • Zelf spouwmuurisolatie aanbrengen met PUR is moeilijk.
  • PUR-isolatie is lastig om te verwijderen wanneer er gemorst wordt.

PUR spouwmuurisolatie

Laat spouwmuurisolatie over aan een expert

Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat het na-isoleren van uw spouwmuur goed wordt uitgevoerd. Daarom roept u best hulp in van een vakman. Bovendien zal een professional minder gemakkelijk morsen, wat belangrijk is aangezien PUR overal aan blijft kleven.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vergelijk tot 5 isolatiespecialisten
1*. Hoeveel muuroppervlakte wil je (na-)isoleren?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.