Premies spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie zal uw energiefactuur gegarandeerd doen dalen, maar u heeft nog een bijkomend financieel voordeel: u heeft recht op een bijzonder aantrekkelijke spouwmuurisolatie premie . Wij vertellen u alles over de bedragen, de voorwaarden en hoe u de premie moet aanvragen.

Hoeveel bedraagt de spouwmuurisolatie premie?

De bedragen van de premie voor spouwmuurisolatie zijn verschillend naargelang de datum op uw factuur (en dus niet de betalingsdatum). Heeft u meerdere facturen, dan geldt de datum op uw eindfactuur. U dient alle facturen in één premie aanvraag te bundelen.

 • Eindfactuur in 2018: de premie bedraagt 5 euro per m² geïsoleerde oppervlakte
 • Eindfactuur in 2017: wanneer de datum op uw eindfactuur nog in 2017 ligt, komt u in aanmerking voor een premie van 6 euro per m² geïsoleerde oppervlakte

Er is één uitzondering: beschermde afnemers komen in aanmerking voor hogere premies. Dit zijn personen die recht hebben op sociale maximumprijzen voor elektriciteit en gas. Voor beschermde afnemers gelden volgende premieregels:

 • Eindfactuur in 2018: de premie bedraagt 9 euro per m² geïsoleerde oppervlakte
 • Eindfactuur in 2017: de premie wordt met 50% verhoogd

Spouwmuurisolatie premie 2020

De 6 voorwaarden voor de spouwmuurisolatie premie in 2019

Om in aanmerking te komen voor deze premie dienen uw woning en uitgevoerde isolatiewerken aan 6 voorwaarden te voldoen. We zetten alle voorwaarden voor u op een rij:

 1. Uw woning: De premie is enkel geldig voor woningen in het Vlaamse gewest die vóór 1 januari 2006 aangesloten werden op het elektriciteitsnetwerk of die voor 1 januari 2006 een bouwvergunning aanvroegen (en later werden aangesloten op het netwerk).
 2. Herbouw: De premie geldt niet voor de volledige herbouw van uw woning, omdat dit als nieuwbouw wordt beschouwd. Indien u de premie aanvraagt voor de isolatie van nieuw aangebouwde deelconstructies, komt u wel in aanmerking.
 3. Termijn: Uw premie aanvraag moet binnen de 12 maanden na de factuurdatum bij de netbeheerder aankomen. Enkel facturen van maximaal 1 jaar oud komen in aanmerking.
 4. Vakman: De aannemer die de isolatiewerken uitvoerde moet op een goedgekeurde lijst terug te vinden zijn. De vakman moet immers verklaren dat zijn uitvoeringswerken aan bepaalde eisen voldoen.
 5. Spouwmuurdikte: Uw spouw moet minstens 5 cm dik zijn en volledig opgevuld worden met isolatiemateriaal.
 6. Isolatiemateriaal: Het gebruikte isolatiemateriaal moet ook aan bepaalde voorwaarden voldoen. De isolatiespecialist kan u hierover uitgebreid informeren.

U kan deze voorwaarden hier nog eens uitgebreid nalezen. Mocht u bijkomende vragen hebben kan u deze altijd stellen aan een isolatiespecialist. Een ervaren vakman is vertrouwd met deze premie en zal u met plezier verder helpen.

Hoe vraag ik de spouwmuurisolatie premie aan?

Om uw premie aan te vragen heeft u deze documenten nodig:

 • een kopie van uw facturen
 • een attest dat uw aannemer heeft ingevuld en ondertekend
 • indien u beschermde afnemer bent: een attest of een factuur waarop uw sociaal tarief vermeld wordt

U kan ervoor kiezen om de premie online aan te vragen of u kan schriftelijk een aanvraagformulier indienen. Aarzel niet om informatie te vragen aan uw isolatiespecialist bij het invullen van uw aanvraag. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd naar de kenmerken van uw gekozen isolatiemateriaal, daarvoor bent u bij hem aan het juiste adres!

Hoe maak ik kans op de spouwmuurisolatie premie?

We helpen u graag bij uw zoektocht naar een geschikte isolatiespecialist. Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met ervaren vakmannen uit uw buurt en vergelijk hun offertes voor uw spouwmuurisolatie. Zo maakt u meteen kans op de isolatiepremie voor 2020.