Logo Bobex
RENOVATIEWERKEN?
ONTDEK AL ONZE GIDSEN »

Met spouwmuurisolatie bespaart u het meest

 
besparing spouwmuurisolatie
Dat een goed geïsoleerd huis u aardig wat energie helpt besparen, weten we allemaal. Maar met welk soort isolatie bespaart u het meest? Laat u best dak- of vloerisolatie plaatsen, of kiest u beter voor spouwmuurisolatie? Wij deden de vergelijking.

Vloerisolatie

Uw vloer isoleren kan veel tijd en moeite in beslag nemen. Alleen als de kruipruimte eronder minstens 35 cm hoog is, kan een aannemer snel en makkelijk isolatie aanbrengen. Is dat niet het geval, dan kan de aannemer een isolatielaag aanbrengen op de vloer en daarover een nieuwe vloer leggen. Een andere mogelijkheid is de oude vloer eerst opbreken.

Met vloerisolatie bespaart u elk jaar zo’n 5 m³ aan gas per vierkante meter. Dat levert u elk jaar een nettobesparing op van zo’n 170 euro. Zo is uw investering terugverdiend in 7 tot 10 jaar tijd.

Dakisolatie

Met dakisolatie kunt u heel wat geld uitsparen op uw energiefactuur. Tot 30% van de energie verdwijnt immers via het dak. Door uw dak te isoleren betaalt u elk jaar tot zo’n 9 m³ per vierkante meter aan gas minder. Jaarlijks bespaart u zo 300 euro.

Dakisolatie is veel duurder dan vloer- en spouwmuurisolatie (update: op deze pagina vindt u actuele informatie over de prijs van dakisolatie). Om een gemiddeld dakoppervlak van 100 m² te laten isoleren, betaalt u om en bij de 3.000 euro. Het duurt dus ook 10 jaar voor u uw investering hebt terugverdiend.

Spouwmuurisolatie

De muren nemen altijd het grootste oppervlak in van een woning. Het is dus logisch dat u met spouwmuurisolatie ook het hoogste rendement haalt. Op help-ik-isoleer ontdekt u alle voordelen van spouwmuurisolatie. Gemiddeld spaart u een derde van uw energiekosten uit door uw spouwen te isoleren. Zo betaalt u met spouwmuurisolatie elk jaar ongeveer 500 euro minder voor uw energie (tussen de 9 en 11 m³ per vierkante meter gas).

De kostprijs van spouwmuurisolatie ligt tussen de 1.500 en 2.500 euro. Door het hoge rendement van spouwmuurisolatie hebt u uw investering al in 3 tot 5 jaar terugverdiend. Het soort isolatie (Pur, EPS, glaswol,…) heeft een grote invloed op de prijs van spouwmuurisolatie.  Verbouw-prijzen.be heeft recent een lijst gemaakt van alle richtprijzen per soort isolatie.

And the winner is… spouwmuurisolatie

Als we alle cijfers naast elkaar leggen, blijkt dat spouwmuurisolatie de meest rendabele vorm van isolatie is.

Wil u ook tot 500 euro per jaar besparen met spouwmuurisolatie?

Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van erkende leveranciers

Spouwmuurisolatie: prijs, subsidies en terugverdientijd   Steeds meer mensen investeren in spouwmuurisolatie. Het is dan ook een erg rendabele investering. Maar hoe zit het precies met de prijs, de terugverdientijd en de subsidies? Kostprijs van spouwmuurisolatie De gemiddelde kostprijs voor de na-isolatie van de spouwmuur bedraagt 20 à 23 euro per geïsoleerde m², inclusief BTW….

Verder lezen