Logo Bobex
RENOVATIEWERKEN?
ONTDEK AL ONZE GIDSEN »

Na-isoleren spouwmuur

Spouwmuurisolatie is de populairste en voordeligste vorm van isolatie. Maar wie informatie raadpleegt, wordt vaak gebombardeerd met allerhande isolatietermen. In dit artikel wordt de belangrijkste terminologie uitgelegd zodat u weer helemaal mee bent en een weloverwogen keuze kunt maken inzake spouwmuurisolatie.

Verder lezen

Daarom kiest u voor PUR spouwmuurisolatie   PUR staat voor polyurethaan en is een isolatieschuim. Het is meest gebruikte isolatiemateriaal en is dus ook ideaal voor de na-isolatie van spouwmuren in bestaande woningen. Tijd dus om dit materiaal voor spouwmuurisolatie eens onder de loep te nemen. PUR-isolatie in de spouw aanbrengen PUR-schuim kan eenvoudig in…

Verder lezen

Oude huizen zijn vaak erg vochtig en moeilijk te verwarmen omdat ze slecht geïsoleerd zijn. Gelukkig werd er een eenvoudige manier bedacht om het wooncomfort te verhogen en het energieverbruik te verlagen: spouwmuurisolatie.

Verder lezen

Al van 7000 bestaande woningen werden dit jaar (januari-april) de spouwmuren nageïsoleerd. In dezelfde periode vorig jaar lag dat aantal 60% lager.

Verder lezen

Spouwmuurisolatie is een eenvoudige en rendabele investering. Toch circuleren er nog een aantal mythes die consumenten ervan weerhouden om te stap te zetten. Een studie van de Universiteit Gent heeft die beweringen nu weerlegd.

Verder lezen

4 voordelen van spouwmuurisolatie   Spouwmuurisolatie is een erg populaire manier om uw woning te isoleren. En dat is niet toevallig. Een spouwmuur laten isoleren levert namelijk heel interessante voordelen op: 1. Thermisch en akoestisch comfort Dankzij spouwmuurisolatie blijft uw woning koeler in de zomer en warmer in de winter. Uw binnenmuren voelen niet langer…

Verder lezen